Coaching er dyrt

Coaching er dyrt

Coaching er dyrt

“Jeg kender det godt! Jeg har selv været der: Det er når en eller anden karl-smart wanna-be coach giver gode råd og tager en jetjager i timen!

“Coaching er dyrt! Næ, du, nu skal du bare høre hvordan JEG gjorde  der er kun én måde at løse det på ….”, “aaarrrmen, det er da nemt nok! Du gør bare sådan her ….”.

Lavinen af velmenende råd er startet, og du tænker bare på, hvornår du på høflig vis kan tillade dig at gå. Og rådene kan du ikke bruge til noget som helst. For din verden ser slet ikke sådan ud. Effektiv coaching med langtidseffekt handler ikke om at give gode råd.

Så … hvad gør du så, når du har et ønske om forandring?

Ovenstående bemærkning kom fra en person, der sad i nærheden, da jeg i sin tid fortalte en god ven, at jeg var igang med at tage en uddannelse til Mastercoach. Læs med her, og bliv klogere på, hvad coaching egentlig er – og måske ikke er. Og om coaching er dyrt.

Kan du genkende det her?

Du står med nogle uoverskuelige problemer og udfordringer, der giver dig masser af tankemylder.
Det vrimler med larm og tanker, og du begynder at føle dig ret presset. Problemerne fylder i dit hoved, og begynder at optage ret meget plads i din hverdag. Coaching er dyrt, tænker du. Så snakker du med en god ven eller veninde, og fortæller om det hele.

Pludselig er dine venner eksperter

Og så sker det bare: han eller hun har ALLLLLLLE de viise sten: “Åh, ja, det kender jeg godt, jeg har selv været der. Nu skal du bare høre hvordan JEG gjorde …”, og… “der er kun én måde at løse det på, og det var sådan jeg gjorde ….”, “aaarrrmen, det er da nemt nok! Du gør bare sådan her ….”, eller en af de slemme: “kan du ikke bare lade være med at tænke på det, og komme videre!” Lavinen af velmenende råd er startet, og du tænker måske bare på, hvornår du på høflig vis kan tillade dig at gå. Rådene hjælper måske ikke noget som helst. For din verden ser slet ikke sådan ud.

Så … hvad gør du så? Du kan selvfølgelig løse problemerne selv. Nogen gange lykkes det. Andre gange tager det meget lang tid. Og så er der også situationer, hvor det simpelthen er for uoverskueligt, det hele.
Så er det, at du kan vælge at få hjælp fra en coach. Altså ikke en “Karl-Smart”. For coaching er dyrt, hvis du vælger forkert.

Dårlig coaching er dyrt – og uden effekt

Ham, der dengang kom med kommentaren om, at coaching er “sådan en Karl-Smart, der tager penge for gode råd” kan meget vel have prøvet at være hos …. netop sådan én.
For de findes. Og SÅ er coaching dyr!
Du kan sagtens finde coaches, der kan lave et “quick-fix” – sådan en slags speed-coaching session, hvor du over et par gange får en form for løsning på det du lige nu oplever er din udfordring. Du får et par råd af coachen, baseret på hans eller hendes egen erfaring og viden. Men få uger senere opdager du, at “nissen er flyttet med”, og at du igen står i en udfordrende situation. Det er ikke effektiv coaching. Og dit ønske om forandring er du måske ikke kommet meget længere med.

Det er dig der skal være hovedperson

Den hurtige, nemme coaching har ikke langtidseffekt. Det foregår nemlig ikke med dig som hovedperson. Og så har du ikke en mulighed for selv at tage ejerskab i dit problem – og ikke mindst: Din løsning og dit ønske om forandring.

Med kraftfulde spørgsmål og aktiv lytning – og ikke mindst en hyggelig stemning – får coaching den rigtige langtidseffekt

Det er DIT problem – så skal det også være DIN løsning

Det er din rejse. Og det er dig der bestemmer. Det er også dig selv, der har alle svarene. En god coach kan hjælpe dig med at finde dem. Inde i dig selv. Det er nemlig dig, der skal igennem en god og sund proces, frem til dit mål. Hvis coaching overtager ansvaret fra dig, ved at give dig råd og vejledning, hjælper han eller hun dig ikke.
Desuden ville coachen jo gøre sig klogere end hun er, ved at give dig råd og udnævne selv til ekspert på dit liv eller arbejde. Hun ville pådutte dig løsninger og svar, som ikke er en del af din egen lærings- og erkendelsesproces. Så er det, at coaching er dyrt.

Jeg er din coach – ikke din lærer

Jeg er ikke din konsulent eller rådgiver. Jeg er ikke din mentor eller underviser. Det er ikke mig der er eksperten. 
Det er dig.
Med avancerede, vel tilrettelagte teknikker, hjælper jeg dig til at finde svar og løsninger, så du kommer i mål.
Sammen kan vi sætte perspektiv på dine muligheder og på den måde facilitere din vej til dit ønskede mål. Læs forresten her om “Lykken er dit ansvar”

Dét er hvad jeg forstår ved en god coach. Og det giver en effektiv coaching for dig.
Og så er det forresten ret ligegyldt, om dine udfordringer gælder på jobbet eller i dit privatliv. Læs her, hvordan coaching foregår