Silkeborg, Denmark
+45 61309802
rp@randiplesner.dk

Du ejer din egen lykke!

“Enten bliver du bitter eller også får du det bedre. Så enkelt er det. Du kan vælge enten at tage dét, som livet har budt dig og tillade det at gøre dig til et bedre menneske, eller du kan tillade det at nedbryde dig. Valget handler ikke om tilfældigheder. Det handler om DIG.”

Citatet kommer fra Josh Shipp, og er frit oversat af mig.
Hvem bestemmer egentlig, hvordan du skal have det? Hvad er afgørende for, at du er lykkelig? Hvad er lykke for dig?
Der er en stigende tendens til, at vores lykke er helt afhængig af, at andre gør os glade, og at vi får samlet os en masse materielle goder omkring os. Især, da jeg var yngre, kunne jeg finde på at ønske mig noget – og købe det – fordi jeg var sikker på, at så var min lykke gjort! Bare jeg fik den frakke, som var så feeed! Så ville jeg være lækker og lykkelig. Bare jeg købte den neglelak! Så ville jeg være flot og …. lykkelig. Og når så jeg havde købt de ting, jeg ønskede mig så inderligt, kunne jeg stå med en følelse af tomhed. For jeg var da bestemt ikke blevet lykkeligere af at købe hverken frakke, neglelak, bil eller andet. Jeg var måske blevet glad for tingene. Og følte måske en rus de første par dage. Og hvad så? ….så kom tomheden igen. Den der fornemmelse af, at der bare manglede noget i livet. Den daglige trummerum, trished, kedsomhed.
Det sker lige indtil jeg tager ejerskabet og ansvaret for min egen lykke. For det er ikke min mand, der gør mig lykkelig. Det er kærligheden til min mand, der gør mig glad og varm. Det er ikke min bil, mit hus, mit tøj, mine møbler, smykker eller andet, der gør mig lykkelig. Lykken bor i mig selv. Den er ikke afhængig af ting, bestemte andre mennesker, geografi, samfund eller penge. Den er ikke afhængig af, om jeg kommer igennem svære tider uden knubs.
Ansvaret ligger helt og holdent hos mig selv.
I min verden handler det om, at være til stede i nuet. At finde de positive tanker frem fra mørket. At elske livet som det er. At elske udfordringer, forandringer. At udforske, være nysgerrig, bøjelig. For mig handler det om at trives i det liv jeg har, uden at falde af på den, og gå i stå. At finde glæden inde i mig selv.

Lykken bor i mig. Det er mig der bestemmer, hvordan jeg vil opleve mit liv. Det er helt og holdent mit eget valg, hvordan jeg vil forholde mig til livets udfordringer.
Livet kan være hårdt. Men livet kan også være fantastisk. Når livet er hårdt, kan jeg vælge at opleve det som det tungeste jeg nogensinde har oplevet. Tillade denne knap så gode tid at rive et stykke af mig. Eller jeg kan vælge at opleve det som en udfordring, som jeg helt sikkert klarer – og bliver stærkere af, hvis jeg tillader det.

For nylig havde jeg en fokusperson til coaching, som fortalte mig med let frustration, at livet – siden vi talte sammen sidst – godt nok gik op og ned. Med det mente hun, at der stadigvæk var dage, hvor der ingen fremskridt var i forhold til målet.

I coaching sessionen fandt hun frem til, at det faktisk slet ikke var sådan det forholdt sig. Hun havde bare haft nej-hatten på! For det der faktisk var sket var, at de dage, der på en skala fra 1-10 (10 er bedst) før vores første coaching session var på 0 eller 1, nu var på 4!!! Det var jo helt korrekt, at der på disse dage var plads til forbedringer, men det gik slet ikke så meget nedaf, som hun havde oplevet det. .

Det kan man jo gøre noget ved!

Det begynder med en beslutning om en forandring. En forandring mod det positive. En forandring hen imod at få et godt liv fuld af glæde – og fuld af lykke.
Når beslutningen er taget, kan coaching faktisk hjælpe kolossalt, med enkle og effektive værktøjer, som gør, at du får en meget gladere og rigere tilværelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *