Hvordan kommer jeg videre med mit liv? Få her de 3 effektive tips

Hvordan kommer jeg videre med mit liv? Få her de 3 effektive tips

Hvordan kommer jeg videre med mit liv? Få her de 3 effektive tips

Hvordan kommer jeg videre med mit liv? Gå fra “jeg kan ikke” til “Yes, I can!”

Måske står du på tærsklen til selv-lede. Du kan ikke lide dit liv. Dig selv. Dit job. Din partner. Dit ægteskab. Der er noget der ikke stemmer. Der skal bare ske noget.
Nu. 

Men du kan bare ikke komme videre med dit liv.

Hvordan kommer jeg videre med mit liv? Få her de 3 effektive tips

Det er alt for svært. Noget indeni dig VIL ikke. Måske føles det som om der er en stemme der trækker i dig – holder dig tilbage. Og du tænker måske, at …. ok, så har du det måske også meget godt, der hvor du er … For i din verden – lige nu, lige her – sidder du måske to spørger dig selv: “hvordan kommer jeg videre med mit liv?” Du kan måske godt se målet forude. Og måske ser du også retningen dertil. Du har måske en fornemmelse af, hvordan det vil være at nå dit mål. Måske drømmer du om, hvordan du vil have det, derude i fremtiden.

Men…

Men der er masser af forhindringer og bakker og dale på vejen, for ikke at glemme al den støj i form af forstyrrelser og fristelser, der kommer udefra. Men lige nu er det hele måske ret uoverskueligt, så måske du føler, at det er lettere bare at … give op – eller vente til “i morgen”? Men helt ærligt … hvordan kunne du tænke dig at have det om …. lad os sige 3 år? I den bedste af alle verdener; hvordan kunne du godt tænke dig at have det? Læs her 3 effektive tips til hvordan du kommer videre

Sommerfuglen forvandler sig fra larve til sommerfugl. Det kalder biologerne for en Metamorfose.

Jeg har selv gennemlevet sådan en fase i mit liv. Fra stilstand og selv-lede, hvor jeg spurgte mig selv, “hvordan kommer jeg videre med mit liv?” til at begynde at gennemgå en stor forandring – en metamorfose – fra ekstremt overvægtig og fuld af smerter fra slidgigt, selvlede, frustration – til 50 kg lettere, stærk og fuld af selvtillid og energi

Men i begyndelsen havde jeg en DEL mere modstand end motivation. Der var netop den der stemme i mig, der hele tiden sagde: “Du kan jo ikke! Du ved jo godt, at du ikke kan!” – og så ventede jeg til “i morgen”. “I morgen” ville jeg gå igang. Læs med her, om min lange rejse

Jeg ville ingenting i begyndelsen. Men som du kan læse i min artikel “var jeg ved at slå mig selv ihjel?”, blev jeg mere og mere klar over, at min passive tilgang til mit liv var livsfarlig.

Så, hvordan kommer jeg videre med mit liv?

Hvordan vælger jeg, at nu er det MIG der er kaptajn på min båd?

Har du prøvet at gå på årtiernes store slankekur. Følge et eller andet vægttabsprogram med ugentlige vejninger, tabe dig – for at tage det hele på igen? Også selvom du godt kan huske hvor GODT du havde det, da du var blevet slank. Også selv om du stadigvæk har tøjet hængende i str. 38, og bare så gerne vil være smart igen…
Eller måske prøvet at skifte til nyt job, fordi du sad i en hårdknude, en dødkedelig trummerum eller en rigtig grim og stressende konflikt med din chef eller en kollega, i det gamle job. For blot at opdage, at “nissen flyttede med” til det nye job, men først dukker op nu, efter et år eller to?
Og så er vi lige vidt. Hvordan kommer jeg videre med mit liv, når det er som om jeg hele tiden får “tilbagefald” til mine gamle vaner?
Det er bare så nemt at falde tilbage til sit gamle mønster, uanset hvad det er, når man ikke får fat i RODEN på dét man ønsker at ændre.

Hvordan kommer jeg videre med mit liv? Få her de 3 effektive tips

Metamorfose gør dig stærkere

En metamorfose – en forvandling – handler ikke kun om at tabe 50 kilo. En metamorfose handler også om at skifte fra pligt til lyst, fra sur til glad, fra træt til frisk, fra mangel på selvtillid til troen på sig selv. Og forresten: Ved du, at man aldrig må hjælpe en sommerfugl ud af sin puppe? Så dør den! Den skal selv kæmpe sig vejen ud. Så, ingen smutveje …

Det skal være sjovt

Vejen til målet skal være sjov samtidig med, at du arbejder målbevidst. En fitness guru vil måske sige, at du skal træne hver dag i dine maskiner. Men måske vil du hellere danse, svømme, eller noget helt andet, der giver mening for dig, og som styrker dig imod dit mål.

Det handler om at være glad

Nøglen til din metamorfose – din personlige forandring – er, at du er glad. Når du er glad bliver du stærk, fuld af tro på livet og på dig selv. Og du får LYST til at træne. Eller får lyst til at trodse – og lære af – de forhindringer som du oplever på din vej til dit mål.

Din rejse begynder den dag, hvor du nærmest får et kald. En dag, hvor du siger STOP til dit gamle liv.
Den begynder den dag, hvor du har fået fat i et hjørne af din livsplan. Hvor du ikke længere prøver at lave kompromiser.
Den begynder den dag, hvor du finder ud af, hvad der kan gøre dig allermest glad. Hvor du gløder bare ved tanken om at skulle stå op næste dag for at tage hul på endnu en dejlig dag.

DEN dag er den første dag i DIN metamorfose.

Jeg tror, at vi alle gennemgår mange metamorfoser i vore liv. Puberteten er én metamorfose. Overgangsalderen en anden. For nogen mænd er “panikalderen” en metamorfose.
Tænk, hvis metamorfoser er en naturlig del af vores liv. En livslang proces.

3 effektive tips til at komme videre

Fokusloven

1. første tip handler om fokusloven: det er vigtigt, at du har fokus på det mål, som du har sat dig. Måske begynder det med en drøm. Prøv at formulere det til et klart mål. Det har en stor betydning for hvordan du fokuserer. Når du skal ramme en bowlingkugle ind i 2 rækker kegler – og få en strike – så skal du kigge på dit mål, før du kaster. Forsøg kun at fokusere på dit mål, indtil det står så skarpt, at du nærmest tænker på det hele tiden. Skriv gerne dit mål ned. Lav det lidt lækkert, måske med farver. Hæng det op, hvor du kan se det. Da jeg skulle etablere mig som coach, hængte jeg mit logo op i glas og ramme – der hvor jeg vidste, at jeg ville kigge hen uden at tænke over det. Logoet mindede mig om mit mål.

Fra minus til plus

2. tip handler om at vende alting til noget positivt. Prøv at øve dig i at se det positive i de forhindringer som du oplever. Mærk glæden ved de ting der sker med dig. Det kan være, at du lige nu ofte tænker: “Hvorfor sker det her for mig?”. Prøv at skifte det ud med spørgsmål som “Hvad kan jeg lære af dette?” – og se hvad der sker. Når du træner dig selv i at tænke positivt, og bruger tid på at vende negative tanker til positive – For eksempel “hvorfor kommer jeg ikke ud af stedet med mit liv?” kan ændres til “Hvordan kommer jeg videre med mit liv?” Eller “Jeg er nødt til at forandre mig fordi jeg føler at det forventes af mig” ud med, “Jeg kan ikke lade være med at forandre mig. Jeg bliver drevet imod mit mål, fordi mit ønske om forandring er stærkt”

Værdier

3. tip handler om værdier. Tag et stykke papir. Skriv dit mål ned som overskrift. Spørg så: “Hvorfor ønsker jeg at … (nå dette mål)?” og skriv mindst 5 grunde til, at du ønsker det. Derefter spørger du: “Hvad får jeg ud af at nå mit mål?” – igen, skriv 10 – og meget gerne flere – værdier ned, som du får ved at nå dit mål. Det kan være rigtig udfordrende, når først du har fundet de helt indlysende værdier. Så oplever du måske at du “løber tør” for værdier. Prøv at blive ved. Ransag din hjerne for hvad du få ud af at nå dit mål.

Når du arbejder med dit ønske om en forandring eller forvandling på denne måde, får du en bedre fornemmelse af dit mål. Men der sker også det, at du begynder at drømme. Du begynder at forestille dig, hvordan det vil være at nå målet. Og så begynder din rejse. Måske vil du opleve, at starten på rejsen bliver meget lettere.

Metamorfose

Jeg elsker billedet af larven der bliver til sommerfugl, ællingen der bliver til svane. Eller ægget der bliver til kylling.

Hvordan kommer jeg videre med mit liv? Få her de 3 effektive tips

Jeg har en god fantasi, og jeg finder stor tilfredshed i at sætte mig selv i larvens, ællingens eller æggets sted. Forestille mig, at jeg ligger i en puppe. Arbejder på flere fronter for at vingerne bliver så smukke som muligt, og farverne klare. Arbejder med bevægelser og flyvefærdighed. Jeg rumsterer rundt, vender og drejer mig. Der er ikke meget plads inde i min puppe-hule.
Jeg forestiller mig hvordan jeg er på vej ud af min puppe. Slank, stærk, i god form – og meget klogere på mig selv. Jeg prøver at bringe mig i en tilstand ligesom larven: Jeg KAN IKKE LADE VÆRE med at forvandle mig. Jeg blever stærkere for hvert skridt jeg tager på min rejse.
Yes! I Can!

Når du begynder positivt og arbejder i glæde, fordyber dig i alt det skønne du gennemgår; så vil du kunne klare selv de hårdeste tidspunkter i din Metamorfose. Og det er dér nøglen ligger til din succes.