Lykken er dit ansvar

Lykken er dit ansvar

Lykken er dit ansvar

“Enten bliver du bitter eller også får du det bedre. Så enkelt er det. Du kan vælge enten at tage dét, som livet har budt dig og tillade det at gøre dig til et bedre menneske, eller du kan tillade det at nedbryde dig. Valget handler ikke om tilfældigheder. Det handler om DIG.”
Citatet kommer fra Josh Shipp, og er frit oversat af mig.

Hvem bestemmer egentlig, hvordan du skal have det?
Hvad er afgørende for, at du er lykkelig?
Hvad er lykke for dig?

Hvis lykken er dit ansvar – hvilke skridt kan du så tage?
Eller som Nelson Mandela engang sagde: “Jeg taber aldrig. Enten vinder jeg eller også lærer jeg”.
Da jeg var ung, kunne jeg godt have en “offer”-tilgang til livet. Det var alle de andres skyld, at jeg ikke var lykkelig og glad. Jeg kunne opleve, at livet var noget der skete IMOD mig. Ikke FOR mig. Jeg ville have ondt af mig selv, ynke mig selv, og aldrig nogensinde tænke: Lykken er dit ansvar, Randi. Ingen andens. Jeg kunne skyde en masse skyld over på mennesker omkring mig. Eller lade omstændighederne bestemme mit næste skridt.

Det skete ofte. Lige indtil jeg selv tog ejerskabet og ansvaret for min egen lykke. For det er ikke min kæreste, der gør mig lykkelig. Det er kærligheden til min kæreste, der gør mig glad og varm. Det er ikke min bil, mit hus, mit tøj, mine møbler, smykker eller andet, der gør mig lykkelig. Det er, når jeg selv bliver skaberen i mit eget liv, i stedet for at være offer i det.

Lykken er dit ansvar – og hvad så?

Glæden kommer indefra. Lykken bor i mig selv. Lykken er mit ansvar. Den er ikke afhængig af ting, andre mennesker, geografi, samfund eller penge. Den er ikke afhængig af, om jeg kommer igennem svære tider uden knubs. Den er afhængig er mig selv. Og min kærlighed til mig selv.

I min verden handler det om, at være til stede i nuet. At finde de positive tanker frem fra mørket. At elske livet som det er. At elske udfordringer og forandringer. At udforske, være nysgerrig, bøjelig og rummelig.

Jeg tror det handler om at trives i det liv jeg har, uden at falde af på den, og gå i stå. At finde glæden inde i mig selv. Det er nemlig glæden, der skaber stunderne af lykke. Jeg tror på, at man kan træne til at være glad. Til at være positiv og kunne være i nuet. Når jeg er glad oplever jeg mange gange den lykkefølelse, som vi alle så gerne vil have.

Det er vores eget valg

Glæden kommer indefra mig. Lykken bor i mig selv. Det er mig der bestemmer, hvordan jeg vil opleve mit liv. Det er helt og holdent mit eget valg, hvordan jeg vil forholde mig til livets udfordringer.
Livet kan være hårdt.

Men livet kan også være fantastisk. De svære ting i livet kan blive til rigtig god læring – og vi kan vælge at lade livet gøre os klogere, gladere og bedre.
Når livet er hårdt, kan jeg vælge at opleve det som det tungeste jeg nogensinde har oplevet. Tillade denne “dårlige” tid at bryde mig ned.
Eller jeg kan vælge at opleve det som en udfordring, som jeg har besluttet på forhånd, at jeg kan og ønsker at løse med succes – og bliver stærkere af, hvis jeg tillader det.

Sæt dig fri og find glæde

Lykken er dit ansvar - glæden kommer indefra dig selv

For nylig havde jeg en fokusperson til coaching, som fortalte mig med let frustration, at livet – siden vi talte sammen sidst – godt nok gik op og ned. Med det mente hun, at der stadigvæk var dage, hvor der ingen fremskridt var i forhold til målet.

I coaching hos mig kom hun selv til forståelsen for sætningen, Lykken er dit ansvar, at dagene faktisk slet ikke gik helt uden fremskridt. Hun havde haft nej-hatten på. Hun fandt frem til, at hun havde set sig selv som offer i sit eget liv! Det der faktisk var sket var, at de dage, der på en skala fra 1-10 (10 er bedst) havde været på 0 eller 1, inden hun kom til mig første gang, nu var på 4!!! Hun fandt ud af, at den bitterhed, som hun følte i sit ægteskab var et fængsel for hende. Og det gik op for hende, at selv de hårde tider i ægteskabet kunne bidrage til læring – og at det var denne læring der lige umiddelbart havde føltes som utroligt hårdt.

Og da hun forstod disse ting om sit liv, kunne hun selv gøre en kæmpe forskel i hvordan hun så på hver eneste dag fremover. Hun kunne se, at glæden kommer indefra. Og at ved at ændre bitterhed til taknemlighed over de ting hun lærte, satte hun sig selv fri. Hun blev skaberen i sit eget liv.

Det med, hvordan man oplever livet, er da heldigvis noget man selv bestemmer!

Når livet bliver utilfredsstillende i en eller anden retning, oplever du måske, at der skal ske noget nyt. Måske ved du hvad det er. Men mange oplever, hvordan fremtiden og livet generelt kan forekomme noget uklart og mudret. Der er for lidt glæde. Ønsket om forandring er ikke defineret klart, og du sidder fast i livet. Måske oplever du, at det er de andres skyld. Chefen. Konen. Broderen. Vejret. Din bolig. Tidsmanglen. Måske tænker du ikke på, at lykken er dit ansvar.
Den gode nyhed er, at du selv kan tage skridt til forandringen.

Det begynder med et ønske og en beslutning om en forandring. En forandring hen imod at få et godt liv fuld af glæde – og fuld af lykke.
Når beslutningen er taget, kan coaching faktisk hjælpe kolossalt, med enkle og effektive værktøjer, som gør, at du får en meget gladere og rigere tilværelse.