Modne kvinder er usexede

Modne kvinder er usexede

modne kvinder

Modne kvinder er usexede. Synes vi måske selv. Vi har så travlt med at forblive ungmøer, med glatbarberede køn og smalle taljer. Vi fylder os med silikone og botox, og rynkerne bliver glattet ud. Alle spor af alder skal helst være væk. Og alligevel er vi hverken glade eller tilfredse med os selv!! Vi føler os stadigvæk usexede og færdige med at se godt ud.

Modne kvinder er usexede – sådan kan jeg godt have det ind imellem. Jeg er selv en af de modne kvinder. Jeg er også underlagt den modne kvindes forfængelighed. Farver håret, træner dellerne væk, plejer min hud efter alle kunstens regler, forsøger at spise sundt og godt og sove mine 8 timer. Og selvom jeg ofte får at vide, at jeg holder mig godt, så tager jeg mig selv i at være ubarmhjertigt kritisk, og hade mine rynker og hud, der bliver mere og mere løs i det. Der er simpelthen dage, hvor jeg bare hader at blive ældre. Det sker nogle gange at jeg er lige ved bare at kaste håndklædet i ringen og tænke: Fuck det!! Jeg er bare gammel, og det må jeg leve med. Jeg gider ikke gøre mere ud af mig selv, for der er da ikke nogen der gider se til min side alligevel.

En rigtig lortedag

Jeg sad en aften i bussen på vej til byen. Jeg havde gjort alle de ting jeg plejede at gøre: make-up, tøj osv. sad som det skulle. Men jeg havde vist ikke en af mine bedste dage, og havde tænkt flere dårlige tanker om mig selv hele dagen. Og ikke mindst, at modne kvinder er usexede. Nu var jeg overbevist om, at jeg så gammel ud!!

Den modne, sexede kvinde overfor mig

Jeg sad overfor en moden kvinde, som så bragende godt ud og med en god og selvsikker udstråling. Blikket var stærkt, og man kunne tydeligt se, at hun var en af de modne kvinder med liv i. Jeg tænkte på, at hun “godt nok var en smuk og sexet moden kvinde”. Jeg tænkte, at hun var heldig, at hun bar sin alder så smukt! Og jeg tænkte på, hvordan hun dog bar sig ad med at være så glad og hvile så godt i sig selv, selvom hun var en moden, ældre kvinde med rynker.

Jeg kunne ikke se mig selv

Jeg glemte faktisk, hvordan jeg også selv gjorde meget for at holde mig frisk og rask, og på alle de dage hvor det var mig der var i så god balance. For netop denne dag følte jeg mig grim, usexet og gammel.

Vi modne kvinder er sexede og stærke

Jeg har to skønne, smukke døtre. Og når jeg går på gågaden sammen med dem, kan det ind imellem vælte frem med komplekser. Om min alder, min krop og i det hele taget mig selv. På en dum dag, hvor jeg lige er uopmærksom et øjeblik, kan jeg sagtens begynde at tænke rigtig dårlige tanker om mig selv. Om hvordan modne kvinder er usexede, gamle og …. færdige.
Og helt glemme, hvem af os, der fødte disse skønne unge kvinder….hvem der har trådt de fleste stier, har den største erfaring – og måske, qua alderen, er stærkest af os alle tre.
Vi har som mødre eller modne kvinder al mulig grund til at være stolte og glade over hvad vi har udrettet igennem vores liv. Og netop derfor kan vi med god grund elske os selv. Og udstråle en sexet og smittende styrke.

Vi fortæller dårlige historier til os selv

Desværre er der rigtig mange af os, der fortæller os selv en masse dårlige historier til – og om – os selv; og vi arbejder intenst på, hver dag at ligne en 30-40 år yngre model, for så tror vi at vi bliver glade og lykkelige. SÅ vil vi kunne elske os selv. Hvis bare vi lige … For de allerfleste af os er det en ulige kamp imod naturens gang. Uanset hvordan vi bærer os ad, har naturen nu engang indrettet det sådan, at tidens tand viser sig på os alle.
Skal vi modne kvinder så bare lade stå til, fordi vi ikke længere er så faste i kødet, brysterne hænger og rynkerne bliver mere synlige? Skal vi så bare tænke: ‘Hmmm, jamen så kan jeg da bare spise, hvad jeg vil, se ud som jeg vil, gå i hængerøvs joggingbukser og clogs hele dagen, slæbe på fødderne og lude med kroppen?

Flere af os giver fuldstændig op

Mange modne kvinder giver op, når vi når en vis alder. Måske tænker vi, at det er ligemeget med vores udseende, for der er ingen der kigger alligevel og modne kvinder er usexede uanset hvad. Eller vi tænker, at vi ikke har fortjent at se godt ud. Eller måske bliver vi bare ligeglade med os selv, efterhånden som vi har fået børn og har været gift i mange år og ikke længere oplever at vi bliver bekræftet af vores omgivelser?

Det kommer indefra vores eget hoved!

Hvad nu, hvis langt det meste af det vi tænker om os selv, faktisk kommer indefra os selv? Tænk, hvis vi modne kvinder selv er med til at gøre livet svært?
Hvis vi hver dag, når vi ser os selv i spejlet om morgenen siger “Kæft, jeg ligner lort!” Hvis vi hver dag taler dårligt om vores bryster, vores bagdel og vores hud? Hver eneste dag fortæller os selv, at modne kvinder er usexede. Måske endda flere gange om dagen! Og tænk, hvis vi på den måde faktisk træner vores hjerne til at TRO sådan om os selv?! Så vi til sidst har en egen, begrænsende overbevisning om, at alle andre også tænker sådan om os!

Skal du så bare lade stå til?
Skal du så bare tænke: ‘Hmmm, jamen så kan jeg da bare spise, hvad jeg vil, se ud som jeg vil, gå i hængerøvs joggingbukser og klipklapper hele dagen, slæbe på fødderne og lude med kroppen.’?

Tænk positivt, modne kvinder!

Modne kvinder er faktisk ret skønne! Mor-kroppen er også dejlig. Mor er dejlig. Den modne kvinde er også dejlig, når hendes børn er voksne. Og hun er dejlig, når hun er bedstemor. Stærk og skøn og viis. Modne kvinder er sexede – når bare vi elsker os selv.

Tænk, hvis der er en vej, hvor vi kan stå ved os selv og være stolte og glade for den vi er, uden at vi 24 timer i døgnet skal præstere en “barbie”? Hvor vi på ingen måde bliver frustrerede over, at vi hver morgen vågner med smuk – om end ældre – morgen-teint, lækkert, men måske gråt eller farvet, hår – og et dejligt tilfreds blik?!

Modne Kvinder

Tænk, hvis vi har et valg?

Vi modne kvinder har i min optik altid et valg. For der findes en god balance for både dig og mig. Uden nødvendigvis at skulle gå over gevind og have en evindelig dårlig samvittighed over, at jeg ikke længere kan passe str. 38, men er nødt til at købe str. 40 eller større. Uden at jeg skal gå i byen i stiletter og drikke drinks til den årle morgen, hvis jeg virkelig bare ikke er til dét. Eller netop begynde at gå i byen, danse, have det sjovt som da jeg var ung. Være som ung igen.
Det handler om at få det bedste ud af dét vi har. At elske os selv. At passe og pleje os selv til et punkt, hvor vi har det godt. At gøre de ting, der giver mening for os hver især. Finde gode interesser, mingle med dem vi elsker, fordybe os i livet, og blive bekræftet som de modne kvinder vi er.

Det handler også om at finde de positive tanker om os selv frem. At bryde med livslang overbevisning om, at vi kun er gode nok og sexede, når vi er 20.

Lækkerhed er andet og mere en bare en god røv og svulmende bryster. At være sexet handler meget mere om, hvordan vi tænker om os selv, og føler for os selv.

Prøv selv

Her er en lille, nem øvelse til dig – uanset om du allerede er på vej til det fede liv som en af os modne kvinder i “fase 3” eller først nu er igang med at overveje hvad der skal ske i denne fase af dit liv.

Jeg vil gerne invitere dig til at finde et tidspunkt, hvor du er alene.
Find et spejl.
Stil dig foran spejlet uden tøj på.
Find 10 ting hos dig selv, som du kan lide! Fortæl dig selv – højt – at du kan lide disse ting. Fx. “du har flotte bryster” eller “jeg synes faktisk du har en pæn ansigtshud”.
Giv ikke op! Og vær ikke beskeden! For der er ingen der skal høre hvad du siger. Kun dig selv. Det kan være du oplever det noget akavet og “dumt” de første gange, men bliv endelig ved med at prøve. Og det gør intet, at det er de samme ting du finder hver gang. Der kommer nye ting til, efterhånden som din hjerne tror på de ting du fortæller den. 

Lad os finde lækkerheden frem, modne kvinder! Jeg ved vi kan!