Silkeborg, Denmark
+45 61309802
rp@randiplesner.dk

Sund livsstil – ja, ja, det er altsammen meget godt! Men hvordan vil du have, at jeg skal finde overskud til det????

Jeg har selv været godt på vej til at slå mig selv ihjel, med alt for meget god mad, alt for lidt motion, hyppige anfald af dårligt selvværd på nogen vitale områder, kroniske smerter – og meget mere….
Jeg var træt, uoplagt og ugidelig. Og så var jeg ved at blive temmelig ligeglad med det hele….
En dag fandt jeg præcis dét, der gav mig de rigtige værktøjer til at komme igang. Og have det sjovt samtidig.

Vi ved vidst alle hvad der skal til, for at vi kommer tilbage til den gode form, den sunde livsstil, en krop i balance og masser af overskud. I hvert fald bliver vi hver dag både læst og påskrevet med mere eller mindre løftede pegefingre om rigtig kost, mere motion, masser af søvn, og hvad medierne og guruerne ellers kan komme i tanker om.
Men hvad der er rigtigt for mig er ikke nødvendigvis rigtigt for dig. Med coaching finder du den rigtige form for dig.

Så hvordan finder du ud af, hvad der er rigtigt? Hvilket første skridt skal du tage? Hvordan fastholder du din motivation? Hvordan kommer du i mål? Måske oplever du, at du har brug for at tabe dig og blive stærk og smidig. Eller måske er du allerede slank, men har brug for at komme i form. Det kan også være, at du egentlig både spiser sundt og løber en tur hver dag, men føler dig fuldstændig udbrændt alligevel. Uanset hvor du er lige nu, er du sikkert landet her på siden, fordi du har et ønske om en forandring til noget bedre. En sundere livsstil – på dine egne præmisser. Prøv at høre her: Som jeg har skrevet tidligere (læs med her), har jeg selv været godt på vej til at slå mig selv ihjel, med alt for meget god mad, alt for lidt motion, hyppige anfald af dårligt selvværd på nogen vitale områder, kroniske smerter – og meget mere. Jeg vejede ved starten 70 kg for meget! Jeg er langt over halvvejs idag, og min ændrede måde at leve på, har stille og roligt – i mit helt eget tempo – bragt mig til hvor jeg er idag. Og jeg sagde til mig selv:

“Sund livsstil? Ja, ja, det er meget godt altsammen. Men hvordan i alverden skal jeg dog komme igang med dette kæmpeprojekt? Hvordan i alverden skal jeg tabe mig 70 kg? HALVFJERS KILOGRAM!!??? Jeg har jo ondt overalt. Jeg vil ikke undvære min yoghurt. Jeg ….. nej, det er ALT for svært!!”

Jeg var træt, uoplagt og ugidelig. Og så var jeg ved at blive ret ligeglad.
Som du vil kunne læse i den anden artikel fandt jeg en dag præcis dét, der gav mig de rigtige værktøjer til at komme igang. Og have det sjovt samtidig. Skridt for skridt begyndte alle de brikker, som var vigtige og rigtige for mig, at falde på plads, så jeg på den helt rigtige måde for mig kunne begynde at komme tilbage til et godt liv, med masser af energi, glæde og sund livsstil. Men jeg havde ikke coaching og mentaltræning til hjælp. Og jeg faldt af hesten masser af gange. Og dunkede mig selv oveni hovedet hver gang. Og hver gang mistede jeg lidt af troen på om jeg overhovedet kunne. Og da det blev rigtig svært, vaklede jeg – rigtig mange gange.

Hvis nu jeg dengang havde haft en god, coachende coach, der med gode værktøjer og mentaltræning tilpasset til lige netop mig, så er det så sikkert som amen i kirken, at jeg var kommet i mål en del hurtigere og mere effektivt. Med en langtidsholdbar eftervirkning.
Måske har du lige nu overskud og lyst til at “nu skal det være!”. Og det er fedt! Og du holder fast rigtig længe. Og det er fedt! Du har det godt, det kører deruda’. Du har god energi, du spiser sundt, sover godt, og alt hvad der ellers har været din plan fra begyndelsen.

Og så en dag falder du i.

En dag bliver du fristet, mangler overskud, er stresset, eller der er kommet noget andet i vejen, der gør, at du styrter hovedkuls afsted på et skråplan, spiser alt hvad der lige falder dig ind, sover for lidt, er alt for træt, bliver ked af det, uoplagt …… og hvad så?
Hvad var det der skete? Faldt du i dine gamle vaner igen?
Tro mig, det gør de fleste. Det har jeg også gjort. Masser af gange.

Forskellen på at gøre det her alene og på at få støtte fra en certificeret coach og fra mentaltræning er to helt afgørende ting:
1. Du falder slet ikke tilnærmelsesvis tilbage til den gamle vej så ofte – hvis du da overhovedet gør det.
2. Hvis du gør det, er du lynhurtigt oppe på sporet igen, fordi coachen holder dig fast og hjælper dig med at bryde dine gamle vaner effektivt og langtidsholdbart.

 

Coaching er ikke det samme som en personlig træner. Men det kan være helt rigtigt for dig at have en personlig træner samtidig med din coach og mentaltræner. Hvor coachen er med dig helt fra det sekund, du træder ind til coaching sessionen, har truffet din beslutning om at ville lægge din livsstil om og følger dig helt til du er sikker på at du kan gå videre selv; så er den personlige træner dén, som hjælper dig med helt lavpraktisk at udføre den form for motion som du har besluttet dig for, og evt. hjælper dig med at følge en diæt, hvis du har bestemt dig for en sådan.

Så hvad skal der ske for dig? Hvordan finder du frem til netop dét liv, som du ønsker dig og den form som du ønsker dig? For at du skal få succes med dit ønske om forandring til en sundere livsstil, er det ret vigtigt, at det sker udelukkende på dine egne præmisser. For mig er Kettlebells og Poweryoga og LineDance rigtigt. Men måske er gode løbeture, effektive vandreture eller fitness træning og svømning mere rigtigt for dig. Måske har din veninde anbefalet dig at gå på en eller anden meget restriktiv kur. Fordi det virker for hende – i hvert fald lige nu. For dig er det måske noget helt andet der skal til. En varig livsstilsændring bliver først forankret som en helt naturlig ting for dig, hvis alt hvad du gør giver fuldstændig mening for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *