Silkeborg, Denmark
+45 61309802
rp@randiplesner.dk

Var jeg ved at slå mig selv ihjel?

Var jeg ved at slå mig selv ihjel?

Sund livsstil og varigt vægttab

Engang forekom en sund livsstil og varigt vægttab helt umuligt for mig. Jeg var godt på vej til at slå mig selv ihjel, med alt for meget god mad, alt for lidt motion, hyppige anfald af dårligt selvværd på nogen vitale områder, kroniske smerter, trøstespisning – og meget mere….

Sund livsstil og varigt vægttab krævede en tro på mig selv og energi som jeg ikke havde. Jeg var træt, uoplagt og ugidelig. Og så var jeg ved at blive temmelig ligeglad med mig selv….Jeg havde ondt af mig selv, og jeg hadededen jeg var blevet til. Og jeg følte mig ikke elsket. Jeg var træt. Og værst af alt, så skød jeg skylden på alt muligt andet end … mig. Jeg kunne simpelthen ikke bære selv at tage ansvaret for mit liv. (læs om ansvar for egen lykke her) Jeg valgte at bruge min energi på mit arbejde og mine hunde. Ikke på mig.
Jeg havde faktisk prøvet at tabe mig og leve sundt flere gange.
Men jeg gik altid i stå og mistede motivationen. Og begyndte at tage på igen!

“Sund livsstil? Ja, ja, det er meget godt altsammen. Men hvordan i alverden skal jeg dog komme igang med dette kæmpeprojekt? Hvordan i alverden skal jeg tabe mig 70 kg? HALVFJERS KILOGRAM!!??? Jeg har jo ondt overalt. Jeg vil ikke undvære min yoghurt. Jeg ….. nej, det er ALT for svært!!”

Det forekom alt, alt for hårdt. Og jeg stod helt alene med det.

Jeg knækkede koden

Som du vil kunne læse i den anden artikel knækkede jeg “koden” en dag og fandt de rigtige værktøjer til at komme igang samtidig med at jeg havde det sjovt. Skridt for skridt begyndte alle de brikker, som var vigtige og rigtige for mig, at falde på plads, så jeg på min egen måde kunne begynde at komme tilbage til en sund livsstil og varigt vægttab, med masser af energi og glæde. Og ikke mindst: Masser af selvværd igen. 
Dengang havde jeg ikke coaching og mentaltræning til hjælp. Og jeg faldt af hesten masser af gange. Og jeg dunkede mig selv oveni hovedet hver gang. Hver gang mistede jeg lidt af troen på om jeg overhovedet kunne.

Hvad ER det så for en kode?

Men hvad der er rigtigt for mig er ikke nødvendigvis rigtigt for dig.
Så hvordan finder du ud af, hvad den rigtige kode er, for at du kan få en sund livsstil og varigt vægttab?
Hvad er det første skridt du skal tage? Hvordan fastholder du din motivation?
Hvordan kommer du i mål?
Måske oplever du lige nu, at du har brug for at tabe dig og blive stærk og smidig. Det kan også være, at du egentlig både spiser sundt og løber en tur hver dag, uden at du kommer nogen vegne? 
Måske har du lige nu overskud og lyst til at “nu skal det være!”. Du holder fast rigtig længe. Du har det godt, og det kører deruda’. Og så en dag falder du i. Igen!

En dag falder du i

En dag bliver du fristet, mangler overskud, er stresset, eller der er kommet noget andet i vejen, der gør, at du styrter ud over kanten og ud på et skråplan. Du spiser alt hvad der lige falder dig ind, sover for lidt, er dødtræt, bliver ked af det, uoplagt …… Endnu engang er du faldet i. Du har mistet synet af dit mål om at få en sund livsstil.
Tro mig, det gør de fleste. Det har jeg også gjort. Masser af gange.

Styrken ved at få hjælp er enorm

Forskellen på at gøre det her alene og på at få støtte fra en certificeret coach, og med hjælp af mentaltræning er to helt afgørende ting:
1. Du falder ikke tilnærmelsesvis tilbage til de gamle vaner – hvis du da overhovedet gør det.
2. Hvis det sker, at du “falder i” en enkelt dag, er du lynhurtigt oppe på sporet igen, fordi coachen holder dig fast og hjælper dig med at bryde dine gamle vaner effektivt og langtidsholdbart.

Flere slags støtte

Coaching er ikke det samme som en personlig træner. Men det kan være helt rigtigt for dig at have en personlig træner samtidig med din coach og mentaltræner. Coachen er med dig helt fra det sekund, du har truffet din beslutning om at ville lægge din livsstil om og tager kontakt. Coachen følger dig helt til du er sikker på at du kan gå videre selv.
Den personlige træner hjælper dig med helt lavpraktisk at udføre den form for motion som du har besluttet dig for, og hjælper dig med at følge en diæt, hvis du har bestemt dig for en sådan.

For mig er dans en meget vigtig del af at have en sund livsstil og varigt vægttab.
Men måske er gode løbeture, effektive vandreture eller fitness træning og svømning mere rigtigt for dig. Måske har din veninde anbefalet dig at gå på en eller anden meget restriktiv kur. Fordi det virker for hende – i hvert fald lige nu.
Men for dig er det måske noget helt andet der skal til.

Kunsten at få en sund livsstil og varigt vægttab

For at du skal få succes med dit ønske om forandring til en sundere livsstil, er det ret vigtigt, at det sker udelukkende på dine egne præmisser. Det er dig og kun dig der skal bestemme.
DU bestemmer AT du ønsker en forandring
DU bestemmer hvornår du vil igang
DU bestemmer hvordan du gil gøre det
Det er dit ansvar – det er dig der ejer denne udfordring

En sund livsstil og varigt vægttab bliver først forankret som en helt naturlig ting for dig, hvis alt hvad du gør giver fuldstændig mening for dig selv.