Vejen til selvkærlighed og godt selvværd

Vejen til selvkærlighed og godt selvværd

Vejen til selvkærlighed og bedre selvværd

Randis egen historie

For mig har vejen til selvkærlighed og godt selvværd ofte været lige ved at vælte mig omkuld. Til sidst var jeg ved at slå mig selv ihjel, med overspisning, svær overvægt og mørke tanker. Jeg slog mig selv oveni hovedet hele tiden, og jeg fortalte en meget mørk historie om mig selv, både til mig selv og til andre.

Jeg skulle tilgive. Både mig selv og alle dem som jeg oplevede havde gjort mig fortræd igennem mit liv, helt tilbage fra min brogede barndom.

Jeg skulle slippe min vrede – skrev de. Kende mine skyggesider – sagde de. Tænke positivt – ifølge de mange selvudviklingsbøger. Men jeg forstod slet ikke hvad de mente, alle disse kloge mennesker.

Hvordan fandt jeg frem til at lære at tilgive? Hvordan fandt jeg vejen til selvkærlighed og bedre selvværd – et liv, som jeg var overbevist om ville være et liv i absolut frihed! (læs om ansvar for egen lykke her)

“Selvkærlighed og sundt liv?

Ja, ja, det er meget godt altsammen.

Men hvordan i alverden skal jeg dog komme igang med dette kæmpeprojekt? Hvordan i alverden skal jeg tabe mig 70 kg?

HALVFJERS KILOGRAM!!???

Jeg har jo ondt overalt.

Jeg vil ikke undvære min yoghurt.

Nej, det er ALT for svært!!”

Sådan oplevede jeg mit liv. Nærmest håbløst!

Selvhad og offer

Vejen til at elske mig selv og være min egen bedste ven gik over år med trøstespisning, overdreven træning, hvor jeg virkelig pressede mig selv – for så ku’ jeg lære det!!! – konstant selvhad, hvor jeg skældte mig selv ud, følte mig totalt utilstrækkelig i det liv jeg var i, og havde til tider et stort pengeforbrug. Alt sammen for at udfylde det tomrum eller dæmpe den sorg der var indeni mig.

Men jeg overbeviste også mig selv om, at meget af det jeg oplevede var “de andres skyld”. Jeg var offer. Offer i min barndom og opvækst. Offer i skolen. Det var ikke mit ansvar, at jeg havde det som jeg havde det!

Og sådan levede jeg. År efter år. Prøvede alverdens ting. Læste bøger om det perfekte ægteskab. Om hvordan min mand kom til at elske mig. Jeg prøvede mange slankekure. Nørdede i selvudvikling. Det hjalp – men blev aldrig helt godt.

For …. i bund og grund var det jo slet ikke mit ansvar …

Vendepunktet – ingen vej tilbage!

Igennem mit liv har der også været nogle mennesker, der troede på mig. Og jeg har altid haft troen på, at der var noget der var større end mig selv. Én, der holdt hånden over mig – en skaberkraft. Min tro på, at jeg da for pokker måtte være sat her på jorden af en grund var rokkefast. Jeg tvivlede aldrig på, at jeg var her, for at gøre en forskel.

Jeg vidste, at jeg havde værdi. Værdi som medarbejder. Værdi som mor. Jeg var en god mor. Jeg var en dygtig opdrætter og hundetræner. Jeg havde værdi som kirkesanger. Som danser.

Jeg havde masser af selvtillid. Så på overfladen klarede jeg mig fint.

Den dag, det gik op for mig, at jeg i min underbevidsthed havde en grundtro på mig selv. At jeg var skabt af en urkraft, som ikke kunne lade være med at leve. Den dag begyndte min rejse mod et bedre selvværd og vejen til selvkærlighed. Det var også den dag, jeg fandt ud af, at det skulle være slut med at være min egen værste fjende!

Dengang havde jeg ikke coaching og mentaltræning til hjælp. Og jeg faldt af hesten masser af gange. Og jeg dunkede mig selv oveni hovedet hver gang. Men hver gang slikkede jeg mine sår, og begyndte at rejse mig igen. Der måtte være en vej til et liv i absolut frihed. Et liv, hvor lykke, glæde og kærlighed – et liv i balance – var det bærende element.

Og det var der …

At blive min egen bedste ven

Men hvad der er rigtigt for mig er ikke nødvendigvis rigtigt for dig.
Så hvordan finder du ud af, hvad den rigtige kode er, for at du kan få en sund livsstil og varigt vægttab?
Hvad er det første skridt du skal tage? Hvordan fastholder du din motivation?
Hvordan kommer du i mål?
Måske oplever du lige nu, at du har brug for at tabe dig og blive stærk og smidig. Det kan også være, at du egentlig både spiser sundt og løber en tur hver dag, uden at du kommer nogen vegne? 
Måske har du lige nu overskud og lyst til at “nu skal det være!”. Du holder fast rigtig længe. Du har det godt, og det kører deruda’. Og så en dag falder du i. Igen!

Fra selvhad til selvkærligh

En dag bliver du fristet, mangler overskud, er stresset, eller der er kommet noget andet i vejen, der gør, at du styrter ud over kanten og ud på et skråplan. Du spiser alt hvad der lige falder dig ind, sover for lidt, er dødtræt, bliver ked af det, uoplagt …… Endnu engang er du faldet i. Du har mistet synet af dit mål om at få en sund livsstil.
Tro mig, det gør de fleste. Det har jeg også gjort. Masser af gange.

Styrken ved at få hjælp er enorm

Forskellen på at gøre det her alene og på at få støtte fra en certificeret coach, og med hjælp af mentaltræning er to helt afgørende ting:
1. Du falder ikke tilnærmelsesvis tilbage til de gamle vaner – hvis du da overhovedet gør det.
2. Hvis det sker, at du “falder i” en enkelt dag, er du lynhurtigt oppe på sporet igen, fordi coachen holder dig fast og hjælper dig med at bryde dine gamle vaner effektivt og langtidsholdbart.

Flere slags støtte

Coaching er ikke det samme som en personlig træner. Men det kan være helt rigtigt for dig at have en personlig træner samtidig med din coach og mentaltræner. Coachen er med dig helt fra det sekund, du har truffet din beslutning om at ville lægge din livsstil om og tager kontakt. Coachen følger dig helt til du er sikker på at du kan gå videre selv.
Den personlige træner hjælper dig med helt lavpraktisk at udføre den form for motion som du har besluttet dig for, og hjælper dig med at følge en diæt, hvis du har bestemt dig for en sådan.

For mig har dans været en meget vigtig del af at finde tilbage til mit naturlige selvværd og finde vejen til selvkærlighed.
Det at have fokus på min styrker – alt det jeg er god til – og ikke have skyldfølelse over at elske de gaver jeg har fra naturen – har krævet en masse mentalt arbejde. Jeg var fuld af overbevisninger om, at mine omgivelser ville dømme mig, hvis jeg var for glad for mig selv. Dansen har været det sted, hvor jeg SKULLE være glad for mig selv – og vise det på konkurrencegulvet. For hvis jeg ikke udstrålede selvtillid og ‘her kommer jeg’ mentalitet
på konkurrencegulvet, ville jeg aldrig vinde!

Kunsten at få en sund livsstil og varigt vægttab

For at du skal få succes med dit ønske om forandring til en sundere livsstil, er det ret vigtigt, at det sker udelukkende på dine egne præmisser. Det er dig og kun dig der skal bestemme.
DU bestemmer AT du ønsker en forandring
DU bestemmer hvornår du vil igang
DU bestemmer hvordan du gil gøre det
Det er dit ansvar – det er dig der ejer denne udfordring

En sund livsstil og varigt vægttab bliver først forankret som en helt naturlig ting for dig, hvis alt hvad du gør giver fuldstændig mening for dig selv.